Autor: Dan Silviu Boerescu, Ion Andrei Gh. Tarlescu
Editura: Integral
Categorie: Istorie
Produs: Romanii si tragedia scufundarii Titanicului
ID produs: 9786069921999

Romanii si tragedia scufundarii Titanicului de Dan Silviu Boerescu, Ion Andrei Gh. Tarlescu – Descriere

Multe scenarii apocaliptice au inconjurat, inca inainte de lansarea sa la apa, uriasul pachebot RMS „Titanic”, cel mai mare obiect autopropulsat din istoria omenirii. Tragedia a generat apoi si o multime de interpretari conversate ale faptelor si personajelor, dar si mai multe ecranizari, intre care cea a lui James Cameron din 1997 a dominat box office-ul mai bine de un deceniu. Dincolo, insa, de orice, epopeea navei – care inca nu s-a incheiat! – ramane o coplesitoare poveste despre sange, iubire, aur si otel, la care au contribuit si un numar de romani…- Cea mai celebra nava din istorie si cruntul ei destin – noile teorii ale conspiratiei- „Corabia vaduvelor” – un mister numit „Carpathia”- Romanii de pe pachebotul groazei – legende si adevar- 11 Premii Oscar pentru fictiunea despre o tragedie reala- Naufragiul pachebotului RMS „Titanic” in presa romaneasca a vremii.
Amanunte inedite – Personalitati filo-romane ale vietii cotidiene britanice si americane disparute o data cu vasul „Titanic” – O noua viziune asupra naufragiului – Situatii controversate si diferite fata de varianta cinematografica.Sectiunea documentara a cartii a fost realizata de drd. Ion Andrei Gh. Tarlescu, absolvent al Universitatii „Kapodistria” din Atena (Facultatea de Teologie), cercetator-bibliograf S1 la Serviciul Manuscrise si Carte Rara al Bibliotecii Academiei Romane.
Este doctorand al Institutului de Studii Sud-Est Europene al Academiei Romane, pregatind un doctorat in filologie greaca si autor a peste cincizeci de traduceri din limba greaca veche si moderna cu importante contributii in istoriografia si filologia romaneasca veche, prin cercetari de manuscrise si documente in biblioteci din strainatate.Colectia APOCALIPTICA (8 volume)In istoria lor tumultuoasa si contradictorie, adesea confiscata si falsificata de literatura de propaganda, Romania si romanii s-au confruntat cu nu putine scene si situatii apocaliptice. De multe ori, dintr-o ipocrita „pudoare istorica” s-a preferat trecerea lor cu vederea sau exilarea lor in paginile ingalbenite de trecerea vremii ale unor cronici si documente de arhiva nefrecventabile.Democratizarea accesului la multe dintre informatiile „clasificate”, „secrete”, petrecuta in ultimele decenii, a scos din nou la lumina – chiar daca una crepusculara! – o serie de intamplari, dezastre si catastrofe tinute multa vreme sub obroc si ocultate cu buna stiinta.Poate ca acum este momentul sa le dezambiguizam si sa incercam sa invatam ceva din aceste pagini intunecate ale unei istorii vremelnic trunchiate…

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Dan Silviu Boerescu

Carti Editura INTEGRAL

Carti din categoria Istorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.