Scrieri despre isihasm

Autor: Jean-Yves Leloup
Editura: Firul Ariadnei
Categorie: Religie
Produs: Scrieri despre isihasm
ID produs: 9789738682924

Scrieri despre isihasm de Jean-Yves Leloup – Descriere

Isihasmul (de la grecescul isihia – pace, liniste) este o traditie milenara care ne invata meditatia si rugaciunea in cadrul traditiei crestine. Metoda ascetica si mistica, isihasmul este fondat pe contemplarea si invocarea numelului lui Iisus pentru a atinge stari de extaz si de comuniune intima cu Dumnezeu. Aceasta tainica traditie initiatica, inca prea putin cunoscuta in Occident, constituie o sursa de crestinism autentic si ne dezvaluie o comoara a patrimoniul spiritual al umanitatii.
Lucrarea de fata reprezinta un adevarat ghid in practica isihasmului. Autorul Jean-Yves Leloup, devenit preot ortodox in urma unui pelerinaj la Muntele Athos, ne ofera principiile si metodele unor sfinti si ale unor parinti ai desertului ca loan Casian, Evagrie Ponticul, Arsenie, Dionisie Areopagitul, Maxim Marturisitorul, Grigorie Palamas. Autorul realizeaza totodata o paralela interesanta privind invocarea numelui in diferite traditii spirituale ale umanitatii: crestinism, hinduism, sufism si budism.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Jean-Yves Leloup

Carti Editura FIRUL ARIADNEI

Carti din categoria Religie

One thought on “Scrieri despre isihasm de Jean-Yves Leloup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *