Sidereus nuncius sau Anuntul stelar

Autor: Galileo Galilei
Editura: Humanitas
Categorie: Filosofie
Produs: Sidereus nuncius sau Anuntul stelar
ID produs: 9789735060657

Sidereus nuncius sau Anuntul stelar de Galileo Galilei – Descriere

Prima traducere in limba romana a lucrarii care a schimbat din temelii felul nostru de a privi lumea„Cu descoperirile sale astronomice, Galilei a dezvaluit o noua dimensiune a experientei: vechiul cer, contemplat pana atunci, nu mai exista, mai exact nu existase niciodata, si era inlocuit cu un cer nou, pe care nimeni de-aci inainte nu-l mai putea ignora. Dar daca ele, odata verificate, au trezit entuziasm si admiratie mai ales printre sustinatorii teoriei copernicane, altora schimbarea paradigmelor de care s-a pomenit le-a produs neliniste sau spaima. In versurile sale devenite celebre din Anatomy of the World (1611), poetul englez John Donne afirma ca „noile stele“ vazute prin telescop decretau sfarsitul unui univers perfect, deplin si ordonat.
Vechile certitudini, care le dadeau oamenilor siguranta, se faramitau, haosul ameninta imaginea consolidata a universului si, odata cu ea, pozitia omului inauntrul lui si chiar ordinea constituita a relatiilor sociale. Donne socotea ca noua astronomie punea sub semnul indoielii totul: atat conceptiile referitoare la univers, cat si pe cele privitoare la ordinea politica, morala si sociala.“ – Franco Giudice

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Galileo Galilei

Carti Editura HUMANITAS

Carti din categoria Filosofie

One thought on “Sidereus nuncius sau Anuntul stelar de Galileo Galilei

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Sidereus nuncius sau Anuntul stelar de Galileo Galilei? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *