Simboluri vindecătoare in psihoterapie

Autor: Erik D. Goodwyn
Editura: Trei
Categorie: Psihologie
Produs: Simboluri vindecătoare in psihoterapie
ID produs: 9786064000958

Simboluri vindecătoare in psihoterapie de Erik D. Goodwyn – Descriere

Ar putea fi ajutati psihoterapeutii de antropologi? Cercetatorii care au studiat ritualurile observa ca acestea au puternice efecte psihologice, sociale si chiar biologice, dar aceste descoperiri nu au fost incadrate inca in practica psihoterapiei si a psihiatriei.In Simboluri vindecatoare in psihoterapie Erik D. Goodwyn elaboreaza modelul interdisciplinar dinamic al psihologiei, oferind un nou cadru in care sa abordam psihoterapia prin combinarea studiului ritualului cu psihologia abisala, studiile cu privire la efectul placebo, structuralismul biogenetic si antropologia cognitiva. Asa cum arata Goodwyn, medicina occidentala este „saracita ritualic”, iar aplicarea temelor rituale in terapie ne rasplateste cu multe noi cai de vindecare.
Modelul interdisciplinar folosit aici sugereaza noi modalitati de abordare a problemelor de identitate de baza, dolii complicate, anxietate, depresie, lipsa de sens si o multime de alte probleme intalnite in activitatea clinica. Scrisa intr-un limbaj accesibil, cartea se adreseaza psihoterapeutilor, psihiatrilor si tuturor cititorilor interesati de semnificatiile ascunse ale ritualurilor. Erik D.
Goodwyn este profesor la Departamentul de psihiatrie si director al departamentului de formare in psihoterapie de la Universitatea din Louisville, SUA. A publicat articole din domeniile psihologiei religiei, a teoriei psihodinamice si a spiritualitatii in sanatatea mentala, iar printre cartile lui anterioare se numara The Neurobiology of the Gods si, impreuna cu Susan Greenwood, Magical Consciousness: An Anthropological and Neurobiological Approach.CuprinsPartea I. FundamenteleCapitolul 1.
Studiul ritualului: psihologia abisala si antropologia interpretativaCapitolul 2. O abordare interdisciplinara dinamica a ritualului si a psihoterapieiPartea a II‑a. O abordare interdisciplinara dinamicaCapitolul 3.
Ramura biologica: Interactiunile minte–corpCapitolul 4. Ramura cognitiva: Antropologia cognitiva si rezonanta psihicaCapitolul 5. Ramura psihodinamica: Imagine, proiectie, naratiune, coincidenta semnificativa si disociereCapitolul 6.
Ramura culturala: Structura si functiePartea a III‑a. AplicatiiCapitolul 7. Inscriptii magice si alte creatiiCapitolul 8.
Ritualuri de vindecareCapitolul 9. Ritualuri de trecereCapitolul 10. Ritualuri funerarePartea a IV‑a. ConcluziiCapitolul 11. Tehnologia ritualului si specialistul in ritualuriCapitolul 12. RezumatPostfataBibliografieOamenii sunt inzestrati cu inclinatii catre constructia ritualica si au tendinta sa creeze ritualurile de‑a lungul anumitor directii, in detrimentul altora, cu „reguli” referitoare la cum ar trebui sa functioneze, la ordinea in care lucrurile ar trebui sa se succeada, la rolurile pe care ar trebui sa le joace participantii si la aspectele ritualice unde sunt permise schimbari. Astfel, toti venim cu niste intuitii de baza cu privire la ritualuri, care sunt deja in interiorul nostru – Erik D. GoodwynRitualul conecteaza sublimul, divinul si puritatea cu fizicul, visceralul si emotionalul, idealizand ceea ce e de baza si inferior si materializand, in acelasi timp, idealul prin imagini si expresii nonverbale. Proiectia si identificarea proiectiva apar intr‑o masura semnificativa in cadrul ritualului, avand ca scop conectarea propriilor continuturi intrapsihice cu ale altora si cu finalitatile materiale. Aceste proiectii pot fi procesate si manipulate prin intermediul ritualului – Erik D. Goodwyn

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Erik D. Goodwyn

Carti Editura TREI

Carti din categoria Psihologie

One thought on “Simboluri vindecătoare in psihoterapie de Erik D. Goodwyn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *