1 / 3

2 / 3

3 / 3
Autor: Nicu Alifantis
Editura: E-Media
Categorie: Arta, arhitectura
Produs: Tara de unde vin – carte + CD
ID produs: 9789730271454

Tara de unde vin – carte + CD de Nicu Alifantis – Descriere

De ce tara de unde vin? Pentru ca m-am nascut in Romania, desi s-ar fi putut foarte bine intampla oriunde in alta parte. Pentru ca n-a fost alegerea mea si nici a parintilor mei, Evdocsia si Menelaus. Asa a fost sa fie.
Asa s-a intamplat… O machedoanca si un grec, tineri si frumosi. S-au cunoscut undeva la Braila, pe malul Dunarii si tot acolo, intr-o casa mica de pe-o strada mica am vazut lumina vietii purtandu-le sangele mai departe. Parintii, bunicii, rudele, prietenii, iubirile, ne salasluiesc in suflet pentru a ne implini la randu-ne din iubire, ca parinti, bunici…Imi amintesc cu drag de copilaria si adolescenta petrecute in urbea Chirei, atat de pestrita etnic.
Cand eram copii si ieseam la joaca vorbeam romaneste ca sa ne intelegem repede intre noi. Mai tarziu, cand am pornit pe drumurile scolii spre a deslusi viata, am inteles ca limba in care inveti sa devii om e cea careia ii ramai pe veci dator. Eu am ramas tributar limbii romane, cum am ramas pe viata legat de Dunare, de Braila, de oamenii in mijlocul carora m-am invartit, de tara asta pe care o descopar pe zi ce trece, tot mai frumoasa.
Iubirea asta de tara e ca un drog, devii dependent, te sapa adanc si niciun tratament nu te mai poate vindeca. Uneori leagana, alteori doare, cum spunea poetul, dar de trecut nu trece. Si intr-un fel e bine ca nu trece.Dragostea de tara nu trebuie uitata niciodata, cum dragostea de parinti nu trebuie nicicand despovarata.
Ei sunt cei ce ne aseaza pe pamant, undeva intr-un colt de lume, oricare ar fi el, iar asta ne devine destin, ca o nobila povara infipta adanc in suflet si povestita-n taina cu tine insuti la ceas de seara.O Carte si un CD inchinate Centenarului Marii Uniri, o insiruire a douasprezece cantece de tara compuse in perioada 1974-1984, cu partiturile si textele acestora, cu citate despre patrie, patriotism, popor ale unor mari personalitati, cu povesti si fotografii despre cantece si artisti.O parte din cantece au fost inregistrate, editate pe Disc, difuzate la Radio si TV, iar altele au fost cantate doar in concerte.Acest album le aduna pe toate la un loc, le imbraca intr-o haina noua, le readuce in prezent, pentru ca sunt convins ca acum, mai mult ca oricand, avem nevoie de o revigorare a patriotismului, a dragostei fata de popor si mai ales de respect fata de istoria lui.Nu stiu cat voi reusi acest lucru, insa stiu precis ca atat Virgil Popescu, Razvan Mirica, Sorin Voinea, Relu Bitulescu, bunii mei prieteni din Zan, cat si Zoia Alecu, Crina Mardare si Sorin Minghiat, mi-au fost camarazi de nadejde si le multumesc pentru asta. Cum, de asemenea, multumesc, domnului Acad. Prof.
Ioan-Aurel Pop, pentru generozitatea cu care mi-a transmis al domniei sale „Cantul si descantul”, domnului Horia Tiganus pentru „O mana de Tara”, doamnei Martha Maria Mocanu pentru tot suportul acordat in productia acestui album si, nu in ultimul rand, domnului Victor Panfilov in studioul caruia, Real…

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Nicu Alifantis

Carti Editura E-MEDIA

Carti din categoria Arta, arhitectura

One thought on “Tara de unde vin – carte + CD de Nicu Alifantis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *