Autor: Doina Popescu, Daniela Ulieriu
Editura: Paralela 45
Categorie: Istorie
Produs: Trei secole de gastronomie romaneasca
ID produs: 9789734727445
Trei secole de gastronomie romaneasca de Doina Popescu, Daniela Ulieriu – Descriere
Rafinati, pofticiosi, gurmanzi, mancai, cunoscatori in ale gastronomiei din toata Romania, uniti-va! Pornim la drum! Nu doar va promitem paradisul gastronomic, ci va si ducem acolo! Unde? La intalnirea cu gastronomia romaneasca de mare rafinament. Am sapat prin biblioteci si arhive, am cautat prin sertare si vieti, am vorbit cu doamne din celalalt secol, am citit din scoarta in scoarta paisprezece carti de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentam! Sunt unele dintre cele mai importante carti vechi de bucate romanesti, bestselleruri ale unor secole de fuziuni si inventii culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogalniceanu si Negruzzi, enigmatica doamna M.S., Ecaterina Steriady, Ecaterina Comsa, Sanda Marin, Strasman si Radu, dar si carti practic necunoscute, perle regasite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tazlauanu.Asadar, supunem atentiei dumneavoastra manuscrisul unei carti care inglobeaza rezultatul a trei ani de munca in scopul restaurarii bucatariei romanesti de mare rafinament, de la primele retete consemnate in tarile dunarene, care faceau deliciul banchetelor domnesti si boieresti, pana la cele ale ultimilor supravietuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.Cartea noastra e si o incercare de a raspunde la intrebarea: unde ar fi ajuns bucataria romaneasca daca nu ar fi fost anii de comunism cu mancaruri de cantina muncitoreasca? Lasam raspunsul la latitudinea cititorului.
Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare
RETURNARE ȘI LIVRARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.
Este cartea Trei secole de gastronomie romaneasca de Doina Popescu într-adevăr demnă de lectură?