Trezirea eroului interior

Autor: Carol S. Pearson
Editura: Trei
Categorie: Sanatate, dezvoltare personala
Produs: Trezirea eroului interior
ID produs: 9786064000941

Trezirea eroului interior de Carol S. Pearson – Descriere

Dupa cum stim, eroii omoara dragoni, salveaza domnite la ananghie, descopera si aduc inapoi comori. La incheierea calatoriei, deseori se casatoresc. Au ajuns la un „final fericit” al drumului, in care „noul lor adevar innoitor” se manifesta in viata pe care o traiesc – in comunitate, cu familia lor noua si cu alti oameni.
Acest model mitic descrie procesul psihologic al dezvoltarii umane. In calatoria sa in viata, Eul-Erou poate fi calauzit de douasprezece arhetipuri – printre care Magicianul, Inteleptul, Razboinicul – descrise de Carol S. Pearson in cartea de fata.
Trezirea eroului interior se adreseaza oamenilor aflati in oricare stadiu al drumului vietii: este chemarea la aventura pentru aceia care doar tatoneaza terenul sau care abia isi incep calatoria; asigura sustinere calatorilor care se afla de mult timp pe drum; si este un instrument pentru oamenii care sunt deja departe in calatoriile lor, care cauta modalitati de a impartasi si duce mai departe ceea ce au invatat. Carol S. Pearson este profesor la University of Maryland si a predat psihologie la University of Colorado, Georgetown University, si la Goucher College.
Este recunoscuta international pentru studiile despre arhetipuri si aplicarea acestora in domeniul organizational. A scris numeroase articole si carti despre manifestarea arhetipurilor in viata cotidiana. Atunci cand suntem de parere ca expeditiile noastre nu sunt importante si esuam in confruntarea cu dragonii nostri si in cautarea comorilor noastre, ne simtim goi pe interior si lasam un vid care ne afecteaza pe toti.
Psihologii lumii moderne nivelatoare au un nume pentru cazul rar al cuiva cu „deliruri de grandoare”, insa nu au nici macar o categorie pentru cea mai raspandita maladie, delirul lipsei de importanta. Desi este adevarat ca nu exista un om mai important decat celalalt, fiecare dintre noi are cate un dar important de oferit – unul pe care nu il putem darui daca nu reusim sa pornim in calatorie.- Carol S. PearsonAtat Conducatorul, cat si Magicianul vor sa controleze realitatea si sa schimbe circumstantele negative intr-unele pozitive.
Inteleptii nu au nevoie sa controleze sau sa schimbe lumea; ei doar vor sa o inteleaga. Calea Inteleptului este calatoria de aflare a adevarului – despre noi insine, despre lume si univers. La nivelurile sale cele mai inalte, nu este vorba numai de a obtine cunoasterea, ci si de a deveni intelept.
Inteleptul interior este cel care rezoneaza cu proverbul: „Atunci cand vei stii adevarul, el te va elibera.”- Carol S. PearsonCuprinsIntroducereCum sa folosim aceasta carte Partea IDansul Eului, Sinelui si sufletului1. Etapele calatoriei2. Eul: protejand copilul interior3. Sufletul: Patrunzand misterele 4. Sinele: exprimarea propriei persoane in lume5. Dincolo de eroism: dansulPartea a II‑aPregatirea pentru calatorie6. Inocentul 7. Orfanul 8. Razboinicul 9. ProtectorulPartea a III‑aCalatoria — Aducerea in real10. Cautatorul 11. Distrugatorul12. Iubitorul 13. CreatorulPartea a IV‑aIntoarcerea — A deveni liber14. Conducatorul 15. Magicianul 16. Inteleptul 17. Bufonul Partea a V‑aOnorand diversitatea — transformandu‑ti lumea18. De la dualitate la unitate — un model de viata stadial 19. Gen si dezvoltare umana pe parcursul vietii 20. Gen, diversitate si transformarea culturii…

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Carol S. Pearson

Carti Editura TREI

Carti din categoria Sanatate, dezvoltare personala

One thought on “Trezirea eroului interior de Carol S. Pearson

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *