Viata la tara. Tanase Scatiu

Autor: Tanase Scatiu
Editura: Minerva
Categorie: Bibliografie scolara
Produs: Viata la tara. Tanase Scatiu
ID produs: 9789732110393

Viata la tara. Tanase Scatiu de Tanase Scatiu – Descriere

,,Un poem al vietii campenesti″, asa cum aprecia criticul Eugen Lovinescu, Viata la tara , cel mai apreciat roman din ciclul Comanestenilor, este o fresca a societatii romanesti de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Urmarindu-si obiectivul de ,,a crea o literatura nationala″ si a o pune in legatura ,,cu ceea ce este omenesc si deci etern″, scriitorul zugraveste traiul linistit, patriarhal, traditiile de familie si iubirea, toate impletite cu elogiul frumusetii pamantului natal. In acest ansamblu se contureaza figura Sasei Comanesteanu, ,,unul din tipurile cele mai ideale de feminitate din toate literaturile″ (Garabet Ibraileanu).
Lirismul Vietii la tara este inlocuit, in Tanase Scatiu, cu episoade dinamice si cu o analiza psihologica subtila a unei tipologii umane: aceea a parvenitului, a vechilului ajuns mare proprietar, incapabil sa-si depaseasca conditia. Al doilea roman al ciclului denunta procesul istoric de ascensiune sociala a arendasului arivist, in paralel cu decaderea clasei marilor proprietari rurali; in acest context, destinul lui Tanase Scatiu este exemplar in plan social si moral.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Tanase Scatiu

Carti Editura MINERVA

Carti din categoria Bibliografie scolara

One thought on “Viata la tara. Tanase Scatiu de Tanase Scatiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *