Viena

Editura: Linghea
Categorie: Ghiduri si harti turistice, atlase
Produs: Viena
ID produs: 9786068837062

Viena – Descriere

Vienezii folosesc expresia Wiener Lebensart pentru a descrie un stil de viata in care arta si cultura joaca un rol crucial – un filtru pentru aprecierea placerilor vietii. Acest stil de viata se reflecta in arta, in muzica si in arhitectura vieneza, in teatre si cafenele, in pasiunea localnicilor pentru balurile senzationale, dar si in faptul ca exista podgorii in perimetrul orasului!Incursiune in frumusetile Vienei: Domul Sf. Stefan, Palatul Hofburg si multe alteleActivitati: de la concerte, la cafenele si vizite in Parcul Prater; sunt multe de savurat in timpul liber.Recomandari culturale: Corul Vienez de Baieti si Gustav Klimt; o mai buna intelegere a traditiilor localeSfaturi utile privind cazarea, mancarea si orientarea observatii si ghidare avizata in calatorieViena reprezinta o rascruce pentru oamenii care migreaza din Europa Occidentala in cea de Est si invers, inca din cele mai vechi timpuri.
In prezent are o populatie de aproape 1,8 milioane de locuitori. Atmosfera relaxata a orasului este adesea surprinzatoare pentru turisti, iar vienezii par sa aiba inca timp pentru micile curtoazii de moda veche.Pe plan politic, vienezii au fost intotdeauna imposibil de definit. Si-au laudat imparatii habsburgi, iar apoi l-au aplaudat pe Napoleon.
Au primit cu bratele deschise experimentul republican dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, l-au salutat pe Hitler, iar apoi s-au bucurat de democratie, deoarece parea sa se potriveasca cu pasiunea lor legendara pentru Gemutlichkeit. In traducere aproximativa, gemutlich inseamna „confortabil si intim”, o calitate a lucrurilor care atenueaza putin asperitatile vietii. Face parte din faimosul sarm vienez, un sarm ascutit uneori de subtilitatile unei ironii malitioase, cunoscuta sub numele de Wiener Schmah (sarcasm vienez).

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti Editura LINGHEA

Carti din categoria Ghiduri si harti turistice, atlase

One thought on “Viena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *