Vin si divin

Autor: Jean-Robert Pitte
Editura: BAROQUE BOOKS&ARTS
Categorie: Stiinte sociale. Politica
Produs: Vin si divin
ID produs: 9736068564982

Vin si divin de Jean-Robert Pitte – Descriere

Jean-Robert Pitte este presedinte al Academiei Vinului din Franta si presedinte al Societatii de Geografie, membru al Academiei de Stiinte Morale si Politice.Din 2003 pana in 2008 a fost presedintele Universitatii Paris-Sorbona. De la Istoria peisajului francez pana la Bordeaux-Bourgogne – pasiunile rivale, el realizeaza de treizeci de ani o ampla cercetare asupra geografiei gastronomiei si vinului.S E D U C A T O R , M A L I T I O S ,A R T I Z A N A L P L A C E R I I , D A R S I A L E X C E S U L U I ,R O D A L P A M A N T U L U I R E V E N D I C A T D E V I A T ACultul vinului si marile religii oglindite in arta si in literatura: in Simpozionul grec sau Dionysos in mijlocul podgoriilor, redat pe o amfora din Villa Giulia de la Roma, in textele lui Euripide (considerate o prefigurare a euharistiei hristice), in Betia lui Noe din Geneza si in Cetatea lui Dumnezeu a Fericitului Augustin.Nunta din Cana Galileii ofera un alt episod in care apa se transforma in vin, o fascinanta istorie cu ecouri pana in raurile de vin din Paradisul lui Allah, celebrate de sufistul Omar Ibn al-Farid.Cartile sacre si ritualurile marilor religii ale lumii s-au aflat dintotdeauna intr-o relatie stransa cu vinul. Euforia deschide accesul spre divinitate, doar musulmanii trebuie sa astepte sa ajunga in Paradis pentru a se bucura de binefacerile ei.
Vin, bere, sake, pulque, vin de palmier – in centrul cultelor animiste, politeiste, crestine sau budiste.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Jean-Robert Pitte

Carti Editura BAROQUE BOOKS&ARTS

Carti din categoria Stiinte sociale. Politica

One thought on “Vin si divin de Jean-Robert Pitte

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Vin si divin de Jean-Robert Pitte? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *