1 / 6

2 / 6

3 / 6

4 / 6

5 / 6

6 / 6Autor: Yan Lianke
Editura: Polirom
Categorie: Fictiune
Produs: Zile, luni, ani
ID produs: 9789734668670

Zile, luni, ani de Yan Lianke – Descriere

„Yan Lianke este cel mai bun scriitor chinez contemporan.” (The Independent)Undeva pe Muntele Balou, tarimul imaginar al lui Yan Lianke, un batrin lupta pentru supravietuire in vremea secetei abatute din senin asupra tinutului sau de bastina. Cind razele nemiloase ale soarelui ii alunga pe locuitorii satului, batrinul hotaraste sa ramina impreuna cu tovarasul sau credincios de viata si de suferinta, un ciine orb, sa pazeasca ogorul neamului si sa vegheze asupra ultimului lujer verde de porumb, singurul care mai poate asigura continuitatea comunitatii. Prin sacrificiul sau simbolic, batrinul se transforma in protectorul satului, devenind „Stramosul” generatiilor urmatoare, al caror viitor este salvat gratie semintelor pe care le hraneste cu propriul trup stins, pirjolit de soare, intocmai ca in vechile mituri ale creatiei in care lumea ia nastere din singele unui erou legendar.
Zile, luni, ani este o mica bijuterie in proza, o forma de realism magic in care actiunea apare ca un tablou in fata cititorului, impregnata de imagini mitice, simbolice, alegorice.„O comedie fantomatica… o forta narativa iesita din comun.” (Colm Toibin)„Zile, luni, ani este o poveste universala, un omagiu pentru tot ce are mai bun rasa umana.” (The Guardian)„Yan Lianke creeaza rani imaginare cu singe adevarat… Cartile sale redau un folclor brutal, pe care istoria n-ar indura sa si-l aminteasca.” (The New York Times Book Review)„Zile, luni, ani ni-l arata pe maestrul chinez la apogeul creatiei… Ochiul satiric si generozitatea ii sint pe deplin rasplatite.” (Toronto Star)„Romanele lui Yan Lianke sint rodul unei imaginatii halucinante si al spiritului satiric.” (BBC)

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Yan Lianke

Carti Editura POLIROM

Carti din categoria Fictiune

One thought on “Zile, luni, ani de Yan Lianke

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *